Juniori na turniru u Pragu

Ova godina je za naše dečke krenula dosta užurbano i dosta profesionalno. Od Britisha nisu prošla ni dva tjedna a već je završen i turnir u Pragu.

Uz “oldtimere” Roka i Martina još su nastupali Fran, Ivan i Luka Glasnović a logistika su bili Luka “Puška” i Vedran.

U kategoriji U15 igrali su Ivan, Fran i Roko. Ivan je igrao nešto slabije od svojih sposobnosti i očekivanja te neočekivano izgubio u prvom kolu a kroz razigravanja je zauzeo 19. mjesto. Fran je imao čitav niz čudnih okolnosti na svojoj strani te je s početna 3 poraza u konkurenciji 32 dječaka na kraju igrao za 11. mjesto. Kako? Najprije je izgubio u prvom kolu od predstavnika Armenije za kojega se kasnije uspostavilo da je igrao u mlađoj kategoriji pa je diskvalificiran a Fran je prošao u drugo kolo. Nakon toga gubi meč, a u razigravanju je bio slobodan i onda opet izgubio i spremno dočekao meč za 11. mjesto. Roko, svaki turnir igra sve bolje. Prilagodio se na nešto drugačije mečeve u kategoriji U15 i sada ozbiljnije nastupa i ozbiljnije igra. Suvereno je pobjeđivao sve do starog protivnika Rybe od kojega gubi u 1/4 finalu ali u razigravanju pokazuje svoju zrelost i s dvije uvjerljive pobjede osvaja 5. mjesto. Treba spomenuti kako je Ryiba kasnije vrlo lagano osvojio turnir.

U kategoriji U17 igrali su Luka i Martin. Luka , koji rijetko odlazi na međunarodne turnire, nije se najbolje snašao u jakoj konkurenciji. Hrabro je nastupa i na kraju je zauzeo 32. mjesto. Martin je opet igrao jako dobro što je već i običaj za njega kada smo u Pragu. Sve je bilo jako dobro do polufinala tj. petog seta u polufinalu kada je ostao bez potrebne koncentracije i izgubio od kasnije osvajača. Martin i u razigravanju za 3. mjesto pokazuje sve svoje vrline do nesretnog petog seta i gubi.

Sada dečki imaju malu stanku što se tiče međunarodnih juniorskih turnira. Idući turnir je tek 28. veljače u Austriji.