Juniori u Sloveniji i Austriji

Turnir je kvalitetom bio nešto slabiji, ali naš tim je to iskoristio kao svojevrsni mini-kamp. Uz puno treniranja ostvareni su i izvrsni rezultati! Martin Kegel je suvereno završio na prvom mjestu u kategoriji do 17 godina, Roko je osvojio kategoriju do 15. Viktor je odigrao svoj najbolji meč u finalu ali se na kraju morao zadovoljiti srebrom. Ivan i Fran su igrali za treće mjesto te je nešto spretniji i sretniji bio Ivan.

Ali najzanimljivije stvari su se događale u kategoriji U13. Jan Cerovac, u muškom djelu natjecanja bio smješten u D grupu s još dvojicom juniora. Ostvario je dvije pobjede, u četvrtfinalu također pruža izvrsnu igru i svladava predstavnika Slovenije. U polufinalu je izgubio od prvog nositelja, ali već u meču za treće mjesto pokazuje trenutnu formu te rijetko pametnom i hrabrom igrom za njegovu dob dolazi do bronce i svojeg premijernog i zasluženog slikanja na postolju.

Franka Vidović, mlada predstavnica Hrvatske je u ženskoj konkurenciji odigrala 5 mečeva. najprije je igrala s već prijateljicom iz Turske, porazila ju 3-0, ali zatim igra s Anđelom iz beogradskog Squashlanda. Izuzetno brzom i agresivnom igrom ostvaruje početno vodstvo 2-0. kada se sve činilo gotovim Anđela započinje svoj preokret, najprije osvaja treći set 9:11, a zatim i baca Franku na koljena osvajajući četvrti set s 2:11. U petom setu se igra poen na poen, ali Anđela ipak ima vodstvo 7:9, ali onda Franka nošena glasnim navijanjem svojeg tima najprije dolazi na 9:9 a onda i do pobjede 11:9. Nakon Anđele je Franka dobila još dva meča, a u finalu protiv predstavnice iz Mađarske ipak pada i gubi 0-3. Franka je također kao i Jan prvi puta osjetila slast penjanja na pobjednički podij.

Ukupno je naš tim od 7 predstavnika na dva turnira osvojio 9 medalja, od toga u Austriji dvije a u Sloveniji čak 6!!

Ovo je izvrstan pokazatelj kvalitete naših juniora.

Idući turnir na kojem nastupaju naši predstavnici je German junior open koji se igra od 14.-16.3.