Naši juniori na turniru u Italiji

Italian junior open 2014. godine ostaje u izvrsnom sjećanju Hrvatskoj Squash ekipi. Ukupno je bilo 160 natjecatelja iz 20 zemalja, a naših sedam juniora je ostvarilo vrlo zapažene rezultate.

Počet ćemo s igrama desetogodišnje Franke Vidović koja je ostvarila najbolji rezultat dosadašnje vrlo kratke karijere. Kao uvjerljivo najmlađa među djevojčicama do 13 godina na putu do finala nanizala je 3 pobjede protiv predstavnica iz Finske, Italije i Švedske. U finalu je igrala protiv dvije i pol godine starije švedske igračice te izgubila rezultatom 1-3. Hrabrim nastupom nagovijestila je napad na najboljih 10 igračica u svojoj kategoriji.

Jan Cerovac predstavnik u kategoriji dječaka do 13 godina nije ponovio podvig Franke, ali je osvjetlao obraz hrvatske škole squasha osvojivši 15. mjesto. Posljednji je meč igrao u pet setova i na kraju slavio rezultatom 12-10.

U kategoriji U15 Fran i Roko su demonstrirali tehniku i taktiku svojim protivnicima. Fran je završio na 11. mjestu i dokazao samom sebi da pred njim stoji dodatni rad na kondicijskoj pripremi. Roko do polufinala nije imao većih problema, a onda je kao i Jan igrao u pet setova i vezanim winnerima završio meč. U finalu se sučelio s drugim najatraktivnijim igračem u kategoriji i u “ljepotici” turnira, nakon duge i teške borbe u pet setova, pomalo nesretno izgubio.

Viktor i Ivan su u ulaznoj godini do 17 godina ostvarili izvrsne rezultate. Viktor je završio na 8., a Ivan na 12. mjestu. Obojica su igrala po meč u pet setova i dobili protivnike. Najstariji Martin, koji je također u ulaznoj godini, ali do 19 godina, i ovoga je puta zadovoljio vlastite ambicije. Ostvario je izvrstan plasman osvojivši četvrto mjesto. U četvrt finalu je gubio 0-2, ali je iskustvom i strpljenjem okrenuo meč u svoju korist i nakon sat vremena izborio ulazak u polufinale.

Sada slijedi tjedan treninga pred završni GP sezone koji se igra u Zagrebu povodom 10 godina Squash Towera. Već od 3. srpnja naši igrači i igračice igraju jake turnire u Kölnu i Amsterdamu.