Naši juniori sudjelovali na British junior openu

Od 2. do 6. siječnja naši najbolji juniori Roko, Viktor i Martin vrijeme su provodili u Sheffieldu. Tamo je održan još jedan “povijesni” British junior open. Tamo su prvi puta naši juniori nastupali 2012. godine i vratili su se puni dojmova, pomalo impresionirani “goropadnim Egipčanima” i njihovom dominacijom. Ovoga puta su stvari bile malo drugačije i na prste jedne ruke možemo nabrojati izuzetne juniore, a to su Soliman, Adel, Alsaraj, Elias i George Parker.

Naši juniori su nastupali u dvije kategorije. U kategoriji U15 nastupali su Roko Vončina i Viktor Milosavljević. Roko je zauzeo 31. mjesto. Rezultat je takav jer unatoč velikom talentu i radu ove godine Roko igra kao ulazno godište a to predstavlja poveliki problem u takvoj konkurenciji. Viktor je zauzeo 51. mjesto i on je također napravio povoljan plasman. Prvi puta je nastupao na najjačem turniru sezone i pokazao je kako rad i disciplina na kraju krajeva uvijek pružaju adekvatne rezultate.

Martin Kegel je nastupao u konkurenciji U17 i zauzeo je izvrsno 21. mjesto uz skor 4 pobjede i 2 poraza.

Rekao sam kako su nas Egipćani prošli puta impresionirali, ali ove godine smo vidjeli kako se iz manjih squash nacija može doći do velikih rezultata. Finalisti u kategoriji U19 su bili iz Jordana i Perua, mnogi Malezijci su bili na postolju.

Upravo nas to još više ohrabruje u daljnjem radu i boljim rezultatima u 2014. godini.