Franka, Roko i Martin bez izgubljenog seta do Serbian Junior Opena 2014.

Naši nam juniorski squash reprezentativci donose lijepe vijesti sa Serbian Junior Opena koji se proteklog vikenda održao u Beogradu. Franka Vidović, Roko Vončina i Martin Kegel ostvarili su vrlo zapažene rezultate osvojvši svoje kategorije, i to bez izgubljenog seta! Rezultat naših reprezentativaca još je vredniji uzme li se u obzir da je riječ o međunarodnom turniru na kojem je u dva dana odigrano preko pedeset mečeva i na kojem su sudjelovali igrači i igračice iz Austrije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Najmlađa hrvatska igračica, desetogodišnja Franka Vidović, poharala je kategoriju djevojčica do 13 godina i opravdala status prve nositeljice i osme igračice Europe.

Roko Vončina, koji je već tradicionalno jedan od dvojice pretendenata na mjesto prvog igrača Europe do 15 godina, također je demonstrirao zavidnu kvalitetu i u finalu, rezultatom 11-2, 11-6, 11-9; pobijedio Clemensa Preissla.

U najstarijoj i, kako se često naziva, najelitnijoj kategoriji dječaka do 19 godina, zlato je osvojio Martin Kegel koji regijom dominira već duži niz godina. U finalu je Martin rezultatom 11-7, 12-10 ,11-9 bio bolji od srpskog reprezentativca Dušana Šikmana.

Naše je predstavnike na turniru vodio trener Vedran Švonja, a uz Franku, Roka i Martina za hrvatsku su nastupili još Jan Cerovac (4. mjesto u kategoriji dječaka do 13 godina), Viktor Milosavljević (4. mjesto u kategoriji dječaka do 17. godina) i Fran Marcelić (5. mjesto u kategoriji dječaka do 17 godina).

Idući juniorski turnir održat će se za dva tjedna u Budimpešti.