Swiss junior open 2013.

Od 5. do 8. prosinca održano je otvoreno prvenstvo Francuske koje se silom prilika nazvalo Swiss junior open jer je igrano u Zűrichu. Dobro, nije baš tako ali nije ni daleko od istine. Naime, od 230 juniora iz 25 zemalja, činilo se kako samo Francuzi igraju protiv naših juniora, a i većinu postolja su upravo oni osvojili. No krenimo redom.

Na put se krenulo još u srijedu 4. 12. Put do Zuricha smo lako i uspješno prevalili kombijem kojega nam je osigurao Aktual. Smještaj smo kao i protekle godine imali u Youth Hostelu Zurich kojega opet toplo preporučujemo.

Turnir je počeo u četvrtak, prvi je na teren izašao Ivan Krznarić. Prvu prepreku je uspješno savladao. U drugom kolu je na veliki nesreću igrao protiv prvog nositelja i trenutno najboljeg igrača Europe do 15 godina Francuza Victora Crouina od kojega gubi 0-3, a Victor je u tom ritmu nastavio do kraja turnira. Do prvog mjesta je došao bez izgubljenog gema. U razigravanju je Ivan pokazao kvalitetnu i hrabru igru te je završio na 19. mjestu.

Drugi naš predstavnik u kategoriji dječaka do 15 godina je bio Viktor Milosavljević koji je bio posatvljen za 3/4 nositelja. ulogu nositelja je opravdao u drugom kolu (prvo je bio slobodan) ali je u trećem kolu izgubio od starijeg i iskusnijeg Francuza Romaina Bougera od kojega gubi 6-11, 3-11, 8-11. U razigravanju za plasman od devetog do šesnaestog mjesta gubi još samo u pet gemova od Roka, a u zadnjem meču sudjeluje u drami dana. igrao je protiv čeha Ondreja Vorliceka, poveo je 11-7, 11-8. Kada su svi mislili da je meč gotov mladi Čeh diže svoju igru i s dva brza gema pretvara već gotov meč u napetu dramu. U zadnjem gemu, Viktor ipak pokazuje više iskustva i zrelosti i dobiva zadnji gem 11-7.

Roko Vončina naš zadnji predstavnik u kategoriji U15 se također susreo s jakom francuskom kolonijom. Za njega je koban bio Hugo Mandli. Roko je svojom agresivnom i napadačkom igrom uspio osvojiti prvi gem rezultatom 13-11, povesti u drugom gemu ali onda dolazi snaga Francuza do izražaja koji okreće meč u svoju korist rezultatom 3-1. Do kraja razigravanja Roko pokazuje sebi do sada ne svojstvenu igru i stav. Naime, do kraja razigravanja je nanizao same pobjede te je zauzeo visoko 9. mjesto.

Naš jedini predstavnik u kategoriji U17 je bio Martin Kegel. Vidjevši ždrijeb ciljevi su bili visoki, ali i Martin je igrao s Francuzima. U prvom kolu je kao nositelj bio slobodan, u drugom i trećem je ostvario lagane pobjede ali je u 1/4 finalu naletio na Benjamina Auberta. Izgubio je 11-9, 11-6 , 11-3. O snazi Auberta dovoljno govori podatak da je u tri gema napravio jednu neprisiljenu pogrešku, a igra ofenzivan squash. Aubert je kasnije i osvojio turnira, a Martin je zauzeo visoko 7. mjesto.

Ekipa se zadovoljnih lica vratila u nedjelju navečer, a konačno su i treneri bili zadovoljni rezultatima. Ovo je bilo prvi puta da su svi naši predstavnici ostvarili pobjede zadnjeg dana.

Bravo!!!